Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@02:52:51 GMT

چرا لژیونرهای فوتبال ما در اروپا دوام نمی‌آورند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۴۲۲۸۳

چرا لژیونرهای فوتبال ما در اروپا دوام نمی‌آورند؟

بسیاری از لژیونرهای فوتبال ایران که به اروپا می‌روند بنا به دلایلی خیلی در فوتبال قاره سبز ماندگار نمی‌شوند. جدای از مسائل فرهنگی و تطبیق‌ناپذیری آن‌ها باید به شرایط بدنی یک فوتبالیست اشاره کرد.

به گزارش مشرق، فوتبالیستی که از نظر بدنی شرایط مطلوبی نداشته باشد بعید است خیلی در اروپا دوام بیاورد. مهدی مهدوی‌کیا می‌گفت: «یک روز در اوج زمستان هامبورگ، سرمربی تیم (پاگلزدورف) طوری ما را در جنگل‌ها و در سربالایی‌ها دواند که با صدای بلند فریاد زدم خدایا! آخه چرا من فوتبالیست شدم؟!» توجه کنید که این حرف‌ها را مهدی مهدوی‌کیا زده، بازیکن بزرگی که بدن خوبی هم داشت و بیش از یک دهه در بوندس‌لیگا دوام آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از فوتبالیست‌ها با این امید به اروپا می‌روند که پیشرفت فنی کنند و به تیم ملی برسند. در این راه آن‌ها می‌دانند که سال اول پول خوبی نمی‌گیرند، ولی به امید سال‌های دوم و سوم می‌مانند و سختی‌ها را به جان می‌خرند. شاید امید نورافکن را بتوان در این دسته قرار داد. بازیکنی که به شارلوا رفت و آنجا موفق نشد و در برگشت به استقلال هم آماده نشان نداد و حالا بازیکن سپاهان است. او هرگز نتوانست در اروپا دوام بیاورد. مثل کاوه رضایی که از اف‌ث‌بروژ به شارلوا برگشت و...

بیشتر بخوانید:

چه شد که استقلال پدیده‌اش را مفت از دست داد؟ شفر: در حق استقلال و اللهیار جنایت کردند


از لژیونرهایی که در اروپا موفق نبودند و برگشتند می‌توان به وحید امیری اشاره کرد که در جام جهانی عملکرد خوبی داشت و لایی او به پیکه مسلماً از صحنه‌های ماندگار جام بود، ولی در ترابوزان اصلاً موفق نبود و برخلاف سیدمجید حسینی به ترکیب اصلی راه پیدا نکرد و به لیگ ایران پیوست. حتی صیادمنش هم که با انتقالی پر سر و صدا به فنرباغچه رفته بود به صورت قرضی به استانبول‌اسپور رفت که در لیگ یک ترکیه است. یکی دیگر از لژیونرهایی که از نظر انتخاب تیم در اروپا مشکل پیدا کرده، کریم انصاری‌فرد است که از ناتینگهام فارست به السیلیه پیوست. البته این انتقال شاید از نظر مالی برای او بد نباشد، ولی به هر حال بازی در انگلیس کجا و بازی در لیگ قطر کجا؟! در جمع لژیونرهایی که طی ماه‌های گذشته ناکام بوده‌اند نام سعید عزت‌اللهی را هم نباید از قلم انداخت.


در کنار این لژیونرهای ناموفق ما امسال لژیونرهای موفقی هم داشته‌ایم مثل مهدی طارمی که در ریوآوه پرتغال درخشید یا برادران محمدی و سردار آزمون که موقعیت خوبی در زنیت دارد. این نفرات مسلماً در تیم ملی هم می‌توانند امیدوار باشند هرچند که طارمی فعلاً بازی با هنگ‌کنگ را از دست داده، ولی به بازی‌های بعد می‌رسد.


به طور کلی در سنوات اخیر مثل سال‌های طلایی لژیونرها نبوده که فوتبالیست‌های ما سر از تیم‌های بزرگ اروپا درآورند در حالی که کره و ژاپن از این حیث وضعیت بهتری دارند، ولی در ایران ما مثلاً جهانبخش را در برایتون داریم که این روزها بازی نمی‌کند و موقعیت مطلوبی ندارد. دلیل عمده این مسئله را باید در سطح پایین فوتبال آسیا نسبت به اروپا جست‌وجو کرد و اینکه ما دیگر در فوتبال‌مان نابغه‌هایی مثل دایی، خداداد، مهدوی‌کیا و باقری را نداریم. این‌هایی که الان لژیونرند البته بازیکنان بدی نیستند، ولی نه در حدی که مثلاً در بایرن، منچستر، اتلتیکو و... بازی کنند. نکته اینجاست که با وجود همه این مسائل باز هم بودند کسانی که انتظار داشتند تیم ملی در جام جهانی امثال اسپانیا و پرتغال را ببرد و از گروهش صعود کند.

لژیونرهای پیشین فوتبال ایران پاسخ می‌دهند
علت اُفت بعضی از لژیونرهای فوتبال ایران چیست؟
جلال چراغپور: ساختار حرفه‌ای ما بسیار ضعیف است
کارشناس فوتبال کشورمان و سرمربی اسبق تیم ملی در این خصوص گفت: چنین مسائلی کاملاً به مسائل زیربنایی در پرورش بازیکن در ایران مربوط می‌شود. عدم رعایت اصول حرفه‌ای و نحوه رشد فیزیکی از عوامل اصلی است. هر بازیکن یک دوره طلایی دارد که این زمان برای بازیکنان ایرانی اندک است. ۱۵ سال پیش ما ۱۷ لژیونر داشتیم، ولی فقط مهدوی‌کیا و هاشمیان دوام آوردند که این نشان می‌دهد سن رشد آن‌ها که افت کردند بدون مراقبت بوده و از لحاظ تغذیه حرفه‌ای رفتار نکرده‌اند و ضعف عضلانی هم داشته‌اند. روی هم رفته فوتبالیست‌های ایرانی به خاطر ساختار غیرحرفه‌ای که داریم کمتر در اروپا موفق می‌شوند.
 

محمد مؤمنی: از فرصت استفاده نکنی محکوم به بازگشت هستی!
مهاجم اسبق تیم ارزوم‌اسپور ترکیه، در این خصوص گفت: اگر نتوانی با زندگی حرفه‌ای و ساختار فوتبال در اروپا یا هر کشور دیگری کنار بیایی محکوم به بازگشت هستی. برخی از لژیونرهای ما نتوانستند در تیم‌های خودشان جا بیفتند و وقتی هم فرصت بازی پیدا کردند از آن به خوبی استفاده نکردند. الان بازیکنان خوبی در اروپا داریم که می‌درخشند، ولی آن‌ها که افت کردند و برگشتند و یا به تیم‌های درجه ۲ رفتند، نتوانستند از موقعیتی که داشتند به خوبی استفاده کنند. باید آن‌قدر خوب باشی و تمرین و تلاش کنی که خودت را به تیم تحمیل کنی.

علی موسوی: زندگی حرفه‌ای و فوتبالی اروپایی‌ها فرق می‌کند
مهاجم اسبق تیم‌های بایرلورکوزن و فورتونا کلن آلمان، در این خصوص گفت: شرایط حرفه‌ای در فوتبال اروپا بسیار متفاوت‌تر از فوتبال ماست. در اروپا یک فوتبالیست زندگی کاملاً حرفه‌ای دارد و از همان دوران جوانی خیلی چیزها از فوتبال حرفه‌ای آموزش می‌بیند، ولی در فوتبال ایران اصلاً این‌طور نیست؛ لذا سخت است که یک فوتبالیست ایرانی راحت بتواند با شرایط فوتبال اروپا هماهنگ شود لذا برخی بازیکنان وقتی که خوب جا نمی‌افتند در آخر کار مجبور می‌شوند تیم را ترک کنند و یا به ایران برگردند.
 

مرتضی کرمانی‌مقدم: نه خواب حرفه‌ای دارند نه تغذیه مناسب
 هافبک مهاجم اسبق تیم ملی که سال‌ها در لیگ قطر بازی کرد در این خصوص گفت: اکثر فوتبالیست‌های ایرانی نه خواب و تغذیه مناسب و حرفه‌ای دارند و نه تمرینات اصولی و حرفه‌ای انجام می‌دهند. وقتی به صورت مقطعی می‌درخشند و جذب تیم‌های خارجی می‌شوند، نمی‌توانند دوام بیاورند و دچار افت می‌شوند. این موضوع در اکثر لژیونرهای ما صدق می‌کند. بازیکن ایرانی در تیم‌های خارجی شرایطی را می‌بیند که کمتر با آن سازگاری دارد لذا زود اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد و افت می‌کند. تنها دلیل اصلی افت اکثر لژیونرهای ما همین است.
 

محمد صادقی: اشباع می‌شوند و دست از تلاش برمی‌دارند
بازیکن اسبق تیم ملی که سال‌ها در لیگ آمریکا و ترکیه بازی کرده در این خصوص گفت: نمی‌شود از بازیکنی که زندگی حرفه‌ای نداشته و فوتبال آماتور را در ایران تجربه کرده انتظار داشت در فوتبال اروپا موفقیت و درخشش داشته باشد. الان اکثر فوتبالیست‌های ایرانی تا به پول می‌رسند اشباع می‌شوند و دست از تلاش برمی‌دارند. نه خواب درست و حسابی دارند و نه روزی ۲ نوبت حرفه‌ای تمرین می‌کنند همین می‌شود که اکثر آن‌ها وقتی در شرایط سخت قرار می‌گیرند کم می‌آورند و جایگاه خودشان را از دست می‌دهند.

منبع: روزنامه خبر ورزشی

منبع: مشرق

کلیدواژه: باور 373 بازار سکه و ارز اخبار خودرو حزب الله لبنان لژیونرها الله یار صیادمنش فوتبال اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۲۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مهدی فروردین اظهار داشت: توسعه فوتبال ایران و ارتقای جایگاه فوتبال ما در سطح بین المللی بدون عبور از فوتبال دولتی ممکن نیست. اگر قرار به رقابت با فوتبال کشور‌های در حال توسعه و یا پیشرفته قاره باشد، باید قواعد بازی حرفه ای‌ها را رعایت کنیم.   وی افزود: دوره فوتبال دولتی به سر آمده و هر سال سختگیری‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و مجامع بین‌المللی روی فوتبال ایران بیشتر می‌شود و به طور نمونه دیدیم در سال‌های اخیر چگونه تیم‌های ایرانی به دلیل رعایت نکردن قاعده حرفه‌ای و نداشتن معیار‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا آسیب دیدند و حتی بعضا جواز حضور در آسیا را از دست دادند.   نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین در مجلس ادامه داد: از مدت‌ها قبل ضرورت انتقال مالکیت تیم‌های دولتی به بخش خصوصی احساس می‌شد چرا که پیش نیاز باشگاه داری همین تغییر و تحول است و تا وقتی دولت متولی باشد، به واسطه تعویض پی در پی مدیریت باشگاه‌ها که برگرفته از تغییر دولت‌ها و تغییر رویکرد‌ها است، امکان ساختار سازی در باشگاه‌ها میسر نمی‌شود و از سطح تیم داری فراتر نمی‌رویم.   وی افزود: به همین دلیل در مجلس خواهان واگذاری تیم‌های دولتی به بخش خصوصی شدیم. خوشبختانه همزمان کنفدراسیون فوتبال آسیا روی مالکیت مشترک سرخابی‌ها انگشت گذاشت و با همکاری دولت و وزارت ورزش و سازمان خصوصی سازی، این اقدام سرعت گرفت و در نهایت، دولت آیت الله رییسی به این رویای چند ده ساله که استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند، جامه عمل پوشاند.   فروردین گفت: جا دارد از رییس جمهور، وزیر ورزش و جوانان، وزیر اقتصاد، رییس سازمان خصوصی سازی و تمامی دولتمردانی که در واگذاری استقلال و پرسپولیس به هولدینگ پتروشیمی و بانک‌های خصوصی نقش و همکاری داشتند، قدردانی کنم. مجلس شورای اسلامی به عنوان زبان و چشم و گوش ملت، پیگیر واگذاری استقلال و پرسپولیس از دولت به بخش خصوصی بود و حالا که دولت به این خواسته منطقی، واکنش مثبت نشان داده، قطعا مجلس نقش نظارتی خود را حفظ خواهد کرد و از مالکان جدید استقلال و پرسپولیس هم توقع داریم دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند و اجازه بدهند استقلال و پرسپولیس با ثبات، به آرامش برسند.   وی افزود: استقلال و پرسپولیس همیشه ویترین فوتبال ما و حتی ورزش ما بودند و اگر انتقال مالکیت آنها و واگذاری این باشگاه‌ها از دولت به بخش خصوصی، موفقیت آمیز باشد، فصل تازه‌ای برای ورزش ایران آغاز می‌شود. خوشبختانه هر دو مجموعه‌ای که مالکیت سرخابی‌ها را برعهده گرفته اند، توان تبدیل این مجموعه‌ها به باشگاه‌های واقعی را دارند و می‌توانیم شاهد رشد کیفی و اقتصادی استقلال و پرسپولیس باشیم.

دیگر خبرها

  • صعود تیم لژیونرهای ایرانی به فینال لیگ قهرمانان فوتسال اروپا
  • ستاره تیم ملی: نه قرمز و نه آبی، من طرفدار تراکتور هستم!
  • ستاره تیم ملی: نه قرمز و نه آبی، من طرفدار تراکتورسازی هستم
  • فیلم/فلسطینی‌ها از کجا پول می‌آورند؟
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۱۴‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • نیمه‌نهایی تکراری در فوتبال اروپا ؛ این بازی متفاوت خواهد بود!
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز پنجشنبه ۱۳‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • رضائیان: برابر پرسپولیس حرفه‌ای بازی کردم
  • باشگاه آلومینیوم: مذاکره با بازیکنان خلاف اصول حرفه ای است
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها